dilluns, 17 d’octubre del 2011

Twitter

El twitter és una eina bastant recent per a la comunicació digital. Amb ella podem seguir a qualsevol usuari (follow). Si la relació de seguiment és reciproca ens podrem enviar missatges privats. Per a veure les publicacions que fan els usuaris que segueixo hem d'anar a perfil. Les piulades (o twits) es poden respondre i podem marcar les que trobem interessants. Aquestes piulades tenen una extensió màxima de 140 caràcters.
botó de twit als diaris



Molts diaris en format digital tenen l'opció de twit per a compartir al nostre perfil, en el cas que no hi hagués el botó de twit podem enganxar l'adreça, tot i que el link s'escurçarà es podrà anar igualment al lloc web.


També ens podem unir a grups com per exemple Twub, on es poden llegir twits amb el mateix Hashtac. El Hashtac serveix per etiquetar les piualdes que fem, per exemple els twits que fem que són relacionats amb l'assignatura de GTIC tenen el hashtac #gticm1, i el de Comunicació oral, escrita i digital tenen el hashtac #coedm1.


Podem afegir twitter a la nostra web. Si anem al nostre Twitter, a la part dreta i prémem Recursos se'ns obra una pagina en la qual hem de premer Widget, mi sitio web i widget de perfil. Ho podem personalitzar. Finalment prmeme Add to Blogger.

Podem concloure dient que twitter és una eina útil ja que permet recercar informació, potencia la capacitat de sintetització (fent-ho a vegades molt dificil) i permet la connexió amb el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada