Aquesta és l’entrada per a tancar el dossier d’aprenentatge pel que fa a l’assignatura de comunicació oral, escrita i digital. Així doncs, per a tancar-lo faré un recull del que hem treballat. Pel que fa a comunicació oral hem treballat el llibre de com parlar bé en públic, hem recitat un poema i hem escollit a un bon comunicador, el qual hem justificat el per què de la tria.
Tot i això en les activitats de COED treballàvem transversalment els tipus de comunicació, per exemple quan vam escollir al bon comunicador vam haver de fer la presentació amb elements que havíem treballat a GITIC, en l’activitat de qui ets tu vam haver de fer la fotografia i escriure un títol. Vam treballar la descripció a través de cançons, d’un conte i d’un poema visual, també vam fer una activitat de Territori i Identitat en la qual ens vam fixar en la comunicació en l’àmbit dels anuncis publicitaris on vam tenir en conte allò que deia Guillermo Orozco “no pel fet de ser humans sabem veure i escoltar la televisió”.
En una sessió la professora ens va fer entendre una paraula no pot tenir el mateix significat per una persona que per una altra, hi havien variables com el context que definien el nostre pensament. A l’aula també vam estudiar el llenguatge i les llengües i les diferències del codi oral i el codi escrit.
Per últim m’agradaria destacar tres de les publicacions que tracten de l’assignatura de COED del meu dossier d’aprenentatge. La primera és la de descripció, la segona és la de qui ets tu?, i per últim la d’educació audiovisual.
El Cmap Tools és un programa que permet crear mapes de conceptes i emmagatzemar-los a unes carpetes que es troben a la xarxa i compartir-los amb altres usuaris.
Un cop fet el mapa de conceptes es pot presentar gràcies a una web que es facilita al creador del mapa, d'aquesta manera es pot obrir tant el mapa com els enllaços que hi han dins d'aquest.
Com a exemple a l'aula vam fer un mapa on vam relacionar tots els programes que havíem aprés a l'assignatura de GITIC.
M'agradaria dir que aquesta eina és útil per a estructurar el coneixement que adquirim, per exemple, a l'hora de preparar un examen ens pot ser útil per a recordar més fàcilment tots els conceptes que hem d'aprendre.
Basant-me en el esquema següent sobre la Taxonomia de Bloom, és a dir, una classificació dels objectius educatius, he relacionat els diferents coneixements de l'assignatura de GITIC i COED.
Crear: Windows Movie Maker, Audacity Blogger, Scrach, Prez, Google Sites, Cmap Tools, Pearltrees i Google Docs.
Evaluar: Mister Wong, Blogger, Scrach, Google Sites i Google Reader.
Analitzar: Google Chrome, Google Reader, Cmap Tools, Pearltrees, Mister Wong, Prezi i Twitter.
Aplicar: Windows Movie Maker, Audacity, Google Docs, Prezi i Blogger.
Comprender: Google Chrome, Cmap Tools, Pearltrees, Blogger, Prezi i Twitter.
Recordar: Mister Wong, Google Chrome i Google Reader.
Lesmetàforesque he relacionat han estat La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor i La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina. He escollit aquestes duesja que per a mi les TIC han de servir d'ajuda per al mestre, no l'han de substituir però han de ser presents ja que vivim en un món el qual és dinàmic i evoluciona i, com a conseqüència els nous alumnes s'han d'adaptar a aquests canvis.
Quan va començar a sorgir l'ordinador com a eina educativa, als anys 50, el modelpsicològicque s'utilitzava era elconductisme.
Actualment tant a la feina com a les escoles s'utilitza l'ordinador com a eina habitual de treball. Per a facilitar aquest treball els infants haurien de començar autilitzarl'ordinador des de petits, d'aquesta manera es familiaritzarien amb ell i serien més autònoms.
L'ordinador a part que ens permet estar en contacte indirectament amb el món físic ja que ens permet estar comunicats i saber què passa a altres llocs, també ens pot ajudar en latutoriaja que aquesta eina pot iniciar el tema i avaluar al alumne. El fet que l'infant sigui avaluat i s'adoni del seu l'error fa que l'aprenentatge sigui més individualitzat i significatiu.
Les activitats que hem fet a GITIC relacionades amb aquests temes són les següents: Edició multimedia (Windows Movie Maker i Audacity), Prezi, l’ús del word, Cmap Tools, Scratch i les eines de Google (Google Docs, Google Reader, el navegador Google Chrome i Google Sites)
Scratchés una aplicació amb la qual es poden feranimacionsútilsper l'aprenentatge creatiu dels nens ja que són ells els que han d'inventar una història, ubicar-la en un espai concret, escollir uns personatges i donar-los vida i moviment com caminar, girar,aparèixero desaparèixer, fer sons, entre d'altres.
Per a que la història es vagi desenvolupant els nens han de fer encaixar unes peces, les quals són les diferents característiques del personatge.
És una eina bastant senzilla, per tant penso que és una bona aplicació per a els nens realitzin algun projecte, així se'ls pot despertar la motivació i l'interès per allò que fan ja que és un suport molt dinàmic.
EduCAT 2.0 és el programa on hi ha els equips digitals que han d'estar presents a les aules catalanes de cicle superior de primària i de l'ESO.
El Departament d'Ensenyament, que és qui l'ha proposat, preten que els alumnes assoleixin la competència digital per a poder millorar els diferents aprenentatges.
EduCAT 2.0 també conté formació per al professorat per a que els mestres i professors utilitzin la teconologia correctament a les aules.
Per a poder-ho fer es necessita un nombre d'ordinadors portàtils pels alumnes, com també hi ha d'haver pissarres digitals interactives a les aules.
Pearltrees permet crear arbres d'aprenentatge públics els quals estan formats per perles amb informació. Això ens permet estructurar els llocs web en els quals es troba la informació.
L'exemple següent l'he elaborat mitjançant diferents webs que tracten sobre les xarxes socials. Aquest arbre és petit, tanmateix, amb aquesta eina es poden crear mapes que recullin molta més informació.
Per a concloure l'entrada vull dir que el programa eduCAT 2.0 és molt útil ja que permet que l'aprenentatge dels nens no sigui transsmisiu, sinó que sigui significatiu, els nens estan més motivats i per tant aprenen amb més ganes.
Pel que fa a pearltrees val a dir que és una eina amb la qual es pot treballar molt bé a l'aula ja que els nens veuen visualment aquelles webs que se'ls facilita a l'hora, per exemple, de realitzar un projecte.
El treball de "Qui ets tu?" consistia en crear una imatge amb la que es pogués descriure a alguna persona de la classe. A la foto també hi havia d'haver una petita frase o reflexió relacionada també amb aquella persona.
La meva frase era "no som el que semblem ser" i era per a descriure a una noia la qual a primera vista semblava una persona freda i distant, però aquest concepte amb el temps canviava i, ara que he pogut conèixer a aquesta noia m'he adonat que és tot al contrari, és una noia amb la qual es pot comptar per tot, sempre està disposada a ajudar, és molt comprensiva i molt amable. A més a més sempre escolta a la gent i intenta donar un bon consell.
Per a representar aquesta personalitat vaig fer una foto a les seves mans en forma de cor i dins d'aquestes hi havia uns glaçons. La imatge tenia colors càlids, el color predominat era el vermell.
Aquesta activitat ens ha permès treballar la comunicació oral, la escrita i la digital a partir del tema de la descripció, que havia de ser una mica més treballada utilitzant recursos que vam veure en l'activitat de les cançons. A més a més, ens hem pogut conèixer a l'altra gent de la classe amb més profunditat.
Durant aquesta activitat, tot i que les exposicions van ser breus, hi va haver molt bon ambient a l'aula i respecte cap als companys.
Per a realitzar el vídeo que mostraré al final de l'entrada el primer que hem fet ha estat anar a buscar dues cançons al Youtube i amb la pàgina youtube-mp3 les he guardat al ordinador. El youtube és un servei amb el qual tothom pot penjar videos, sempre i quan es tingui un compte.
Després amb l'Audacity he triat les parts de cada cançó que volia afegir al vídeo. Aquest programa serveix per editar música (canviar la velocitat, el volum,etc.) i després gravar-la. (Clica aquí per a descarregar l'Audacity)
Finalment amb el Windows Movie Maker hem creat el nostre vídeo. Hem posat imatges, música, també hi hem posat títols i crèdits.
Aquestes eines ens permeten potenciar la nostra creativitat i d'aquí uns anys la dels nostres alumnes. També ens permet motivar més als alumnes ja que s'obtenen resultats molt originals i l'elaboració d'aquests és bastant senzilla. Per tant, en la meva opinió, crec que per a realitzar algunes activitats a l'aula o fora d'aquesta amb els alumnes, com els projectes, poden ser eines molt útils.
Ens vam haver de llegir aquest llibre de Francesc Puigpelat i Joana Rubio, i, posteriorment elaborar un treball en el qual hi apareguessin les idees més importants per a nosaltres, allò que a partir d'haver llegit el llibre utilitzaríem i tindríem en compte.
El fet de llegir aquest llibre m'ha ajudat a adquirir noves tècniques d'expressió, a tenir coses en compte que abans passava per alt i a reflexionar sobre les situacions que es donaven al llibre.
Una activitat relacionada amb la comunicació oral que vam haver de fer a l'aula va ser la recitació d'un poema, jo vaig escollir Mester d'amor de Joan Salvat Papasseit.
En aquesta entrada també vull parlar sobre el treball de comunicació digital el meu grup i jo vam realitzar sobre en Ramon Pellicer. El vam escollir perquè per a nosaltres és un bon comunicador, per a poder explicar-ho davant de la classe vam utilitzar diferents recursos TIC, com el Google SItes, el Cmap Tools, entre d'altres. Aquí podreu veure la web on hi ha el recull de l'explicació.
Aquesta activitat relacionava el mòdul, com també ho feia l'activitat de Territori i Identitat, on vam escollir parlar sobre el masclisme en els anuncis publicitaris actuals. Vam fer una petita introducció per a saber que era el sexisme i després vam analitzar uns anuncis, finalment en vam treure la conclusió. Podeu veure la presentació en prezi:
Per a concloure vull dir que ambdós treballs hem pogut posar en pràctica el que hem aprés tan a l'assignatura de COED com a la de GITIC, tan amb el llenguatge oral i escrit com a la competència digital. Val a dir que això ens ha ajudat a interioritzar el coneixement, per tan hem obtingut un aprenentatge significatiu.
Com que hem de fer un treball sobre Qui ets tu? descrivint a una persona de la classe, la professora ens ha fet fer una activitat per a tenir més eines de descripció.
Hem escoltat lletres de diferents cançons i hem dit el que ens transmetia:
Gripau blau:
És una cançó infantil que explica la història d'un gripau que és molt prepotent, orgullós, egoista, que es creu important... (Premeu per a llegir la lletra de la cançó)
Lila
Descriu a una noia que no segueix a l'altra gent, és independent i té molta personalitat. És lliure, inconformista però alhora també és fràgil com el vidre.
Pedro Navaja
Descriu un barri, segurament marginal, on hi ha un policia i una dona. Explica la situació en que la dona intenta matar al policia però aquest abans la fereix, i ella, abans de morir, el mata a ell també. Ningú fa cas als morts, només un home que va begut que agafa els diners, el punya l i la pistola.
Nit de Sant Joan
Cançó que forma part d'un musical, és alegre i divertida. Fa uns anys la gent celebrava aquesta festa com l'inici de l'estiu i per aquest motiu era molt important. (Premeu per a llegir la lletra de la cançó)
En acabar d'escoltar les cançons hem escoltat el conte d'Abyoyo. Tracta d'un nen que el fan fora del poble on vivia, igual que al seu pare. Un dia en aquell poble hi apareix un monstre anomenat Abyoyo. Al final el nen i el pare fan desaparèixer al monstre.
En acabar el conte hem vist poemes visuals de Joan Brossa com aquest:
Hem dit el que creiem que volia representar i han sortit idees com que totes les coses grans estan formades per quelcom petit, que les coses grans trepitgen a les més petites, entra d'altres representacions.
I per acabar hem vist i analitzat l'anunci d'Estralla Damm:
Al analitzar totes aquestes m'he adonat que en coses molt senzilles com anuncis, cançons o fins i tot poemes hi han descripcions molt detallades, i, que el que rep el receptor no és allò real, sinó que és allò que l'emissor vol enviar.
En començar la classe la professora ens ha posat un vídeo de Guillermo Orozco sobre l'audiència.
En aquesta entrevista s'explica que no pel fet de ser humans sabem veure i escoltar la televisió o la ràdios. Això no es cert ja que no entenem els canvis de càmera, la música, la tonalitats dels colors, entre d'altres. Això requereix un entrenament ja que només veiem una representació del que ens volen dir.
Hem d'ensenyar als nens a interpretar i mirar des de punts de vista diferents, però no només des de l'escola, sinó també des de dins de casa. A més a més, els mitjans de comunicació també tenen responsabilitat educativa ja que els espectadors de molts programes són infants.
Els mitjans de comunicació estan al accés de tothom, però no des de la perspectiva pedagògica, ja que no es reconeix cap valor expressiu ni comunicatiu, només és complementari al text escrit.
Com ja he dit abans, no traiem profit dels mitjans ja que no tenim les competències mínimes comunicatives, i es pensa que els alumnes ja neixin sabent utilitzar les tecnologies, això és un error, ja que si que neixen amb més facilitat (donat en l'entorn i en el context que es troben) però ningú neix aprés.
Relacionat amb aquesta activitat vam visionar l'anunci Galeries, que el vam analitzar seguidament a la classe amb la professora. Ens va fer adonar de moltes coses que passen per desapercebudes, com per exemple la tonalitat de la llum o les accions indirectes que fan els personatges, en aquest cas tirar-se per terra, estirar la roba o mullar-la.
En acabar vam visualitzar l'anunci de Seat Altea XL.
Primer m'agradaria parlar de la música, quan el monstre està trist o espantat la música és més lenta, en canvi quan esta content és més ràpida. Els colors per la seva part són més clars quan està content que no pas quan està trist (hi ha més llum, colors més vius,...), per exemple el bosc, el cotxe vermell al final, entre d'altres.
La càmera en moltes ocasions fa primers plans amb les cares de la família, per mostrar la tristesa o l'alegria d'aquests.
Per una altra banda, el monstre es diu brother, és a dir, un germà nou a la família, que si no el deixen d'estimar creixera més i més, però és un membre de la família i per aquest motiu no el poden deixar d'estimar perquè si. El que fan es comprar un cotxe més gran per a que pugui estar amb ells.
Al final de l'anunci diu: "ya se sabe que pasa con los monstruos: crecen y crecen y crecen." Això vol dir que la família seguira creixen i que si fa falta, s'haurà de comprar un altre cotxe.
M'agradaria dir també que, a l'anunci surt un peluix d'un porquet de l'anunci de l'any anterior del mateix cotxe que se'l obliden fora del cotxe.
Per concloure aquesta entrada m’agradaria recordar que és important que s’eduqui a la societat per a poder entendre allò que veu i que això no només es pot fer des de l’escola, a casa i els mateixos mitjans de comunicació s’han de responsabilitzar, ja que actualment els infants passen moltes hores davant de la televisió. Si aquest triangle imaginari treballa correctament podrem arribar a aconseguir que els mitjans de comunicació adquireixin un valor pedagògic.
A la primera sessió de contingut de la matèria de COED vam treballar el text que havíem d'entregar la setmana anterior sobre el llenguatge i les llengües.
Vam parlar sobre que la comunicació està constituïda per senyals convinades i organitzades, que els éssers humans utilitzem una llengua (o més d'una) per a comunicar-nos i que això ens fa diferents als altres animals, amb la llengua organitzem l'entorn, agrupem coses semblants amb paraules i per tant limitem les percepcions. El llenguatge, a més a més, fa que siguem capaços de pensar, i el pensament al seu temps fa que siguem capaços de tenir una llengua, i la memòria d'un col·lectiu es la llengua ja que els coneixements es passen de generació en generació.
Val a dir que no sempre que parlem volem transmetre informació a un receptor, molts cops expressem el nostre estat d'ànim i que no totes les expressions lingüístiques poden ser expressades mitjançant el llenguatge visual.
En acabar això la professora va començar a explicar les quatre habilitats lingüístiques (llegir, escriure, parlar i escoltar).
En acabar aquesta classe la professora ens va donar un altre document per elaborar apunts per la setmana següent on hi havien exposades les diferències entre el canal escrit i el canal oral, com per exemple l'escrit és visual, elaborat, està diferit en el temps i l'espai, entre d'altres. Per contra l'oral és espontani, la comunicació és immediata i efímera, s'utilitza el codi no verbal, etc.
Aquest text també parla sobre sobre l'adequació, la coherència i la cohesió en els dos canals. Això va fer que la professora ens expliqués que volien dir aquests tres conceptes i finalment els vam aplicar al canal escrit i al oral.
També va explicar altres conceptes que encara no coneixíem com el coixí fonètic (que tracta d'afegir fonemes per a poder pronunciar millor, com ara ont es?) i l'anacoluts (que succeeix quan la primera part de la frase no lliga amb la segona).
Per acabar el document vam veure les diferències que tenien a l'hora de relacionar el canal oral amb l'escrit en Gérard Vinger (que l'analitza des de la didàctica de la llengua) i Scinto (que l'analitza des de la psicolingüística.
La classe de petit grup del dia 28 de setembre va tractar sobre el significat que per a nosaltres tenien diferents paraules del camp semàntic de la brutícia. La professora ens en va donar set de diferents i les havíem d'ordenar del 1 al 10 segons quina ens sembles més forta (10) i quina més fluixa (1).
Al final de l'activitat vam reflexionar i vam arribar a la conclusió de que per a cada persona una paraula té un significat diferent. Això també depèn del entorn i del moment històric en que ens trobem.
Arrel d'aquesta activitat ens va explicar el que era l'homonimització formal, que és el fet de que dos mots que s'escriuen un darrera l'altre s'assemblin fonèticament, i aquest segon s'acaba canviant. Com per exemple les tovalles (estovalles), aquest cas ha estat acceptat per la IEC. Altres casos que també són bastant comuns com ensaïmada o ensiamada, tanmateix, aquest cas no s'ha acceptat perquè hi ha prou gent que ho diu correctament.
En acabar les dues activitats vam escollir comunicadors que per a nosaltres eren bons (ja que hem de fer un treball juntament amb l'assignatura de GITIC d'escollir un bon comunicador i seguir-lo durant un temps). Van sortir Guardiola, Josep Cuní, Hitler, entre d'altres.
Gràcies al correu de Goolge, el Gmail, tenim accès al Google Reader.
El Google Reader és un instrument el qual ens permet accedir a la informació que vulguem de manera molt ràpida, tan sigui d'un diari com d'un bloc. Per a fer-ho hem d'anar a la pàgina de la qual volem treure informació i premer el botó RSS, alguns cops ens sortira amb la icona que es mostra a la dreta, i d'altres surt amb la paraula RSS. Un cop som dins la RSS copiem l'adreça i afegim la subscripció a la web de Goolge Reader. A la pàgina d'inici ens sortiran totes les novetats.
Un cop hem llegit un article o una noticia aquesta deixara d'estar marcada, tanmateix la podrem veure tants cops com vulguem.
Podem arribar a tenir moltes fonts de recerca, Google Reader ens permet ordenar-ho amb carpetes i així encara tenir més facilitats a l'hora de recercar informació.
El Google Sites és una aplicació de Google que permet crear espais web personalitzats (hi ha diferents dissenys entre els quals en podem escollir un). A la barra lateral hi podem trobar les diferents pàgines del nostre lloc web, si premem sobre d'aquests enllaços ens podem desplaçar fàcilment.
Al nostre espai hi podem afegir imatges, presentacions prezi, google maps, entra d'altres, i pot ser públic o privat, depenent del nostre objectiu.
Quan vam haver d'escollir al bon comunicador vam decidir fer la nostra exposició amb el suport de Google Sites, aquest és un cas en el que es pot utilitzar aquesta aplicació. Si premeu aquí podeu veure l'exemple.
Penso que aquesta eina pot ser útil per a realitzar presentacions a l'aula, permet que els nens es familiaritzin amb espais web i utilitzin diferents recursos TIC de manera més dinàmica.
Mister Wong és un marcador social gratuït per a estudiants, però per a utilitzar-lo cal que ens registrem com a tals. Aquest marcador social permet registrar pàgines web d'interès, etiquetar-les dins de les opcions del núvol d'etiquetes per així tenir-les més organitzades i compartir-les amb altres usuaris registrats. El fet de tenir les pàgines guardades dins aquest núvol fa que hi puguem accedir des de qualsevol ordinador, podem arribar a aquestes pàgines guardades nomes iniciant sessió al marcador.
A més a més pots ordenar les pàgines en carpetes i tirar si vols que siguin públiques o privades, etc.
Els marcadors social poden ser molt útils tant per a estudiants com per a mestres, als estudiants els permet emmagatzemar informació i a l'hora de realitzar projectes poder-la recuperar més ràpidament.
Pels mestres també pot ser útil ja que el fet de guardar llocs web permet que els estudiants que van tenint tinguin més informació cada cop ja que el mestre pot recuperar informació de cursos passats.
Prezi és una eina per a poder fer presentacions interactives a la xarxa. Al contrari que altres programes per a realitzar presentacions, prezi utilitza només un sol fons on van passant les diferents parts de la presentació.
A aquestes presentacions s'hi pot afegir fotos, vídeos i altres arxius tant creats per nosaltres com aliens.
Per a aconseguir una presentació més correcta podem personalitzar el text, el fons, les imatges... i per a fer-lo més clar i ordenat podem utilitzar fletxes, claudàtors, cercles, etc. Hi ha un marc que s'anomena hidden, ja que està amagat, només serveix per a si volem fer una visió global dels elements que es troben dins aquest quadre.
Amb la eina path podem ordenar el diferents elements de la diapositiva, d'aquesta manera ens podrem moure per la presentació seguint l'ordre desitjat.
Gràcies a l'aplicació de meeting podem editar prezis d'altres persones, per a fer-ho ens han d'enviar un link que ens permetrar entrar al prezi i modificar-lo. També podem enviar un link només per a que altres persones puguin veure el nostre prezi.
Aquí tenim un exemple d'una presentació prezi:
Aquesta eina ens permet fer presentacions més dinàmiques, és fàcil d'utilitzar i no s'ha de transportar ja que està penjat a la xarxa, per tant estigui on estigui l'aulmne o el mestre podrà recuperar la presentació. Per tant, penso que és útil en l'àmbit pedagògic ja que permet utilitzar les eines TIC a l'aula en moments que són bastant presents a la classe.
El twitter és una eina bastant recent per a la comunicació digital. Amb ella podem seguir a qualsevol usuari (follow). Si la relació de seguiment és reciproca ens podrem enviar missatges privats. Per a veure les publicacions que fan els usuaris que segueixo hem d'anar a perfil. Les piulades (o twits) es poden respondre i podem marcar les que trobem interessants. Aquestes piulades tenen una extensió màxima de 140 caràcters.
botó de twit als diaris
Molts diaris en format digital tenen l'opció de twit per a compartir al nostre perfil, en el cas que no hi hagués el botó de twit podem enganxar l'adreça, tot i que el link s'escurçarà es podrà anar igualment al lloc web.
També ens podem unir a grups com per exemple Twub, on es poden llegir twits amb el mateix Hashtac. El Hashtac serveix per etiquetar les piualdes que fem, per exemple els twits que fem que són relacionats amb l'assignatura de GTIC tenen el hashtac #gticm1, i el de Comunicació oral, escrita i digital tenen el hashtac #coedm1.
Podem afegir twitter a la nostra web. Si anem al nostre Twitter, a la part dreta i prémem Recursos se'ns obra una pagina en la qual hem de premer Widget, mi sitio web i widget de perfil. Ho podem personalitzar. Finalment prmeme Add to Blogger.
Podem concloure dient que twitter és una eina útil ja que permet recercar informació, potencia la capacitat de sintetització (fent-ho a vegades molt dificil) i permet la connexió amb el món.
El Goolg Docs és la web de documents de Google, on hom pot compartir documents. Aquests documents es poden crear o en pots pujar un que ja has començat.
Un avantatge és que pots treballar amb un document de Google i transformar-lo a document Word, Power Point, PDF, programes de Open Office...
Al compartir un document amb altre gent, aquestes persones que has seleccionat poden modificar el document, afegir comentaris... També hi podem penjar vídeos, imatges, taules...
Per a ordenar els documents que tenim els podem posar a dins de carpetes que alhora formen part d'una col·lecció. També podem crear una col·lecció compartida amb altres persones del grup.
A més a més, amb el Google Docs, podem penjar el nostre document a un bloc, per exemple, o també podem enviar la adreça HTML ja que se'ns dona l'opció de copiar el HTML.
Amb el Google Docs també podem crear formularis. Amb aquesta eina podem saber l'opinió de la gent mitjançant preguntes de format diferent (de text, d'escala, podem posar capçaleres...) i podem decidir si les preguntes són obligatòries o no.
Podem posar el disseny que nosaltres vulguem, hi ha diferents temes a triar.
Els resultats els rebem a un full de càlcul, també podem veure els resultats resumits, és a dir, la mitjana de les respostes rebudes.
El formulari creat el podem tan enviar amb el HTML com afegir al blog o a la nostre web.
El fet d'utilitzar Goolge Docs per a fer treballs penso que és una molt bona manera d'estalviar temps ja que, per exemple, a la universitat no tots vivim a la mateixa ciutat i per a fer un treball en grup sense Google Docs hem de quedar tots a un lloc concret, en canvi si ho podem fer mitjançant el núvol tots des de casa nostre podem anar modificant el document i amb els comentaris podem anar afegim el que pensem i els altres components del grup ho poden veure.
El fet de poder rebre formularis ens permet tenir en conte l'opinió dels lectors del bloc i poder modificar-lo. També podem fer preguntes de diferents temàtiques, això ens pot ajudar a obtenir enquestes per a treballs, per exemple.
El Google Chrome és el nevegador més nou de Google.
Actualment és el més ràpid i un dels més utilitzats per els usuaris, sobretot en l'àmbit educatiu, ja que, com es mostra a la imatge, les pestanyes es troben a la barra de títol i aquest fet fa que hi hagi més espai de pantalla, milloran, per tant, la lectura de les zones web.
A més a més també disposa d'una barra d'eines en la qual es poden crear carpetes i guardar zones web fent més senzilla l'organització de l'equip. En aquesta barra d'eines també hi podem guardar traductors utilitzant Book Marklet
.
Un altre avantatge d'utilitzar Google Chrome com a navegador diari és que pots guardar les pestanyes preferides i cada cop que obres el navegador s'obren les pestanyes.
Penso que el fet que Google Chrome sigui més nou i per tant tingui més bones qualitats que els anteriors fa que l'haguem d'intentar utilitzar per a millorar la nostra recerca, tot i que és nou i que normalment ens costa canviar d'hàbits.