dijous, 3 de novembre del 2011

Cada persona enten les paraules de manera diferent

La classe de petit grup del dia 28 de setembre va tractar sobre el significat que per a nosaltres tenien diferents paraules del camp semàntic de la brutícia. La professora ens en va donar set de diferents i les havíem d'ordenar del 1 al 10 segons quina ens sembles més forta (10) i quina més fluixa (1).
Al final de l'activitat vam reflexionar i vam arribar a la conclusió de que per a cada persona una paraula té un significat diferent. Això també depèn del entorn i del moment històric en que ens trobem.

Arrel d'aquesta activitat ens va explicar el que era l'homonimització formal, que és el fet de que dos mots que s'escriuen un darrera l'altre s'assemblin fonèticament, i aquest segon s'acaba canviant. Com per exemple les tovalles (estovalles), aquest cas ha estat acceptat per la IEC. Altres casos que també són bastant comuns com ensaïmada o ensiamada, tanmateix, aquest cas no s'ha acceptat perquè hi ha prou gent que ho diu correctament.

En acabar les dues activitats vam escollir comunicadors que per a nosaltres eren bons (ja que hem de fer un treball juntament amb l'assignatura de GITIC d'escollir un bon comunicador i seguir-lo durant un temps). Van sortir Guardiola, Josep Cuní, Hitler, entre d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada